71
Следвайте ни

Емил Хумчев стана областен управител на Смолян

viber icon

Емил Хумчев от Златоград ще е новият областен управител в Смолян. Той пое поста от бизнесмена Стефан Сабрутев, който бе служебен областен управител. Хумчев е от квотата на „БСП за България“. Той беше водач в листата на коалицията за Смолянска област. Партията спечели 5 156 гласа или 12.43%. от вота на последните парламентарни избори, но гласовете стигнаха за депутатско място.

Хумчев е бакалавър по специалността „Организация и управление на туристическото обслужване“ и магистър по „Мениджмънт на хотелиерската и ресторантьорската дейност“ от Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград.

Бил е общински съветник в Златоград. От 2019 година е председател на Общинския съвет в Златоград. По-рано, в продължение на година и половина е бил зам.-областен управител по времето на кабинета "Орешарски". Член е на НС на БСП, а от една година е в Изпълнителното й бюро. Хумчев е семеен, с двама сина – на 11 и на 21 години.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?