Следвайте ни

Екоинспектори глобиха завод с 10 000 лв.

Винарска изба и незаконна автоморга в Свиленград също отнесли санкции за нарушения

viber icon
„Хасковска Марица”

97 проверки на 93 обекта извършиха през ноември експертите от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково. Издадени са 46 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 4 акта, наложена е една санкция и са издадени 8 наказателни постановления на обща стойност 21 100 лв. Събраните суми от санкции и наказателни постановления, включително за предишни периоди са на стойност 20 085 лв., уточниха от екоинспекцията.

Инспекторите са издали наказателно постановление на завод в Димитровград за неизпълнение на условие от Комплексно разрешително на стойност 10 000 лв. Наказателни постановления по 2000 лв. са издадени на две физически лица за нерегламентирано събиране и съхраняване на излезли от употреба МПС и за третиране на отпадъци без разрешение, както и на незаконна автоморга в Свиленград за неизпълнено предписание.
Две наказателни постановления за 1000 и за 2000 лв. ще плати фабрика в Кърджали за неизпълнено предписание и за непредставяне на задължителните отчетни книги за образуваните производствени отпадъци. Винарска изба в Свиленград е глобена с 2000 лв. за нарушение по Закона за водите. Със 100 лева е глобено и физическо лице по Закона за биологичното разнообразие.

Акцент от извършената месечна контролна дейност са проверките за изпълнение на условията на издадени разрешителни за заустване на отпадъчни води и на лица, притежаващи разрешителни за третиране на отпадъци. На „зеления“ телефон на инспекцията са постъпили 5 сигнала.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?