Следвайте ни

Екип на РИОСВ-Смолян спаси малко мече

viber icon

Екип на РИОСВ-Смолян спаси малко мече в землището на село Смилян, община Смолян снощи около 20 часа, съобщиха от екоинспекцията.

След получен от телефон 112 сигнал незабавно е сформиран екип, който е извършил оглед на място и е установил малко мече качено на дърво, като не са установени следи от майка в района. Експертите са изчакали на мястото няколко часа, при което са констатирали, че мечето се движи по главния път от град Смолян за село Смилян. С оглед на факта, че това създава риск за живота му, са предприети действия по неговото улавяне  от експерти на РИОСВ и доброволци.  

МОСВ и фондация "Четири лапи" съдействаха за приемането на мечето в Парка за танцуващи мечки в Белица, където ще му бъдат оказани необходимите грижи, съобщи директорът на РИОСВ - Смолян Екатерина Гаджева.

Това е втора акция на РИОСВ - Смолян и фондация Четири лапи, при която са спасени малки мечета.

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?