Следвайте ни

Две предприятия в Смолян може да пламнат от COVID-19

viber icon

Две предприятия в Смолян може да се окажат огнище на коронавируса заради открити в тях заразени работници. Става въпрос за шивашки цех и  фирма за електромеханични продукти. Епидемията настъпва в областта, като само зЗа последните 24 часа са регистрирани 21 положителни проби.
От тях 12 са жени и 9 мъже. По общини от Смолян са 14, от Девин – 1, Мадан и Доспат – по 3 случая. 8 от положителните проби в областта са на контактни лица. Сред заразените няма медицински персонал, съобщиха от РЗИ.
Повечето от заразените са между 40 и 50 годишни, което означава работещи хора. 15 от тях са в болница, всички са с много леки симптоми, каза областният управител Недялко Славов. Най-възрастната новозаразена е 79-годишна жена. Изследват се контактни на заразените в двете предприятия.
Пациент на Центъра за психично здраве от Доспат е доказан със зараза. В детската градина в областния град, където бе установено дете с коронавирус, всички контактни са дали отрицателен резултат.  

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?