49

Две общини в Смолянско с аварии в електрозахранването след бурята снощи

Бурята преминала в събота привечер през Средните Родопи накъсала кабели и остави без ток цяла нощ цялата община Борино и селата в община Девин. И в двете общини има къщи с щети по покривите от вихрушката. „Бурята вилня около 5-7 минути, но беше много силна. Цялата община Девин останахме без ток за около час. Има по сериозни щети по покривите на две къщи в кв. Настан и две къщи в с. Грохотно. Наблегнахме да разчистим пътищата“, каза кметът на община Девин Здравко Иванов.  По–сериозен ремонт ще е необходим на покривите на училищата в Настан и Грохотно.

Без ток остава при бурята цялата съседна община Борино. „След бурята от 22 часа до 10 часа днес нямахме ток цялата община. Възстановено е електрозахранването в общинския център, екипите работят по отстраняване на авариите за захранването с ток на селата в общината. Има щети по покривите на къщи в селата“, каза кметът на община Борино, Мустафа Караахмед.

Силният вятър е изкоренил огромни дървета в близкия до Борино резерват Кастракли.

Авария в електрозахранването, заради бурята, е имало в община Баните. В неделя тя беше отстранена, съобщиха от ЕВН. От дружеството заявиха, че продължават работата по авариите в захранването с ток на селата в община Девин.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?