71

Две години затвор за бизнесмен заради блудство с дете

Две години затвор е окончателната присъда, която получи за блудството с 9-годишно дете 56-годишният Борис Попов от София. Окръженият съд в Смолян потвърди ефективната присъда на Районния съд в Девин, с която бе признат за виновен. Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален общ режим.

Мъжът блудствал с момичето около 1.30 часа на 1-ви януари м.г. в хотел в боринското село Ягодина. Той бил приятел с родителите и празнувал с тях в хотелския комплекс заедно със своя компания. След полунощ се вмъкнал в стаята на детето, заключил вратата и блудствал с него. Майката се опитала да влезе, но след като не успяла, разпитала детето след това и то разказало какво се е случило.  

Първоначално мъжът отричал, но като намерили изтрити снимки на детето в телефона му се признал за виновен. Срещу бизнесмена беше повдигнато обвинение в извършване на действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст. Заради пълните му признания делото беше гледано по съкратената процедура, чрез която наказанието искано от прокурора в Девин от три години лишаване от свобода се намали от съда с 1/3 и така той бе осъден на 2 години затвор.

Присъдата беше обжалвана пред Окръжен съд, като родителите настояваха за максималния размер на наказанието, който по закон е 8 години. Случаят нашумя, след като родителите протестираха с писмо и до главния прокурор, че държавното обвинение на втора инстанция не протестира срещу малкото според тях наказание на посегналия на детето им мъж.

„Прокурорът на първа инстанция също протестира присъдата с искане за по-голямо наказание. На втора инстанция прокурорът е приел, че постановеният съдебен акт е законосъобразен. Окръжен съд е преценил, че присъдата е правилна и е справедливо наказанието, което е наложено, от две години реален затвор. Приемам позицията на родителите, освен че е престъпление, у всеки нормално мислещ човек буди отвращение блудство с дете, но закона ни поставя определени параметри и го прилагаме такъв какъвто е “, коментира окръжният прокурор Недко Симов.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Голям

Голям

17.02.2023 | 13:04

Само с толкова ли ще се размине нямали да искат да им плати за увреждания на детето както тия майки с разменени деца вместо да дадат за грижите искат пари

Отговори
0 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?