46

Два дни издирваха от две области баба и внуче край Доспат

Два дни полицаи, пожарникари и горски от Пазарджишка и Смолянска област издирваха баба и внуче, които се загубили край Доспат. 64-годишната жена и 10-годишното й внуче се загубили и преспали до две дървета в гората.

Бабата и внучето са от село Чешнегирово, община Садово. Те отседнали за няколко дни на почивка с дядото във вила в местността Слънчева поляна, землище на Батак. 

В събота бабата решила да заведе внучето  да берат гъби и с колата слезли на 5-6 км в посока Доспат. От там поели пеш в гората, но в района няма добър обхват на мобилен оператор. Към 17 часа жената придобила чувството, че е изгубила ориентир и успяла да се обади на нейни близки, след което с нея се губи връзката.  Близките й се обаждат на тел. 112, и съобщават, че са се загубили в местността Караджа дере.  До 2 часа през нощта горски служители, пожарникари и полицаи от Пазарджишка и Смолянска област ги издирват безуспешно. Бабата и внучето изкарали нощта в гората и като съмнало излезли на главния път, където ги намерил един от горските служители. 

Открити са в местността Костенски склад, община Доспат, невредими и в добро общо състояние.  По издирване и спасяване на лицата са оказали съдействие служители от РСПБЗН-Доспат; ДГС-Доспат; УП-Доспат и Батак; ДЛС-Широка поляна, съобщиха от полицията в Смолян.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
В.Д.

В.Д.

27.06.2022 | 16:54

Пишете глупости,къде два дена ги издирвали? Вечерта се изгубили,сутринта излезли сами на пътя и това прави два дена.

Отговори
1 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?