Следвайте ни

Два дни допълнителен отпуск за ваксиниран общински служител в Смолян

viber icon

Два дни допълнителен отпуск дава община Смолян на всеки свой служител, който се ваксинира срещу Ковид 19. Със заповед на кмета на Смолян Николай Мелемов бонуса е в сила от няколко дни. "Издадох тази заповед с цел превенция на здравето на служителите и спокойствие на гражданите, които идват за административни услуги в общината.

Имунизацията е личен избор, но обслужването на гражданите е обществена функция и отговорността ни пред смолянчани изисква да имаме активна позиция и да стимулираме ваксинирането на служителите", каза кметът на Смолян Николай Мелемов.


Кметът, заместник кметовете и секретарят на общината са ваксинирани срещу коронавирус.  


"Трябва да се засили тази тенденция да се насърчава ваксинирането. Ръководството на общината даваме личен пример в това отношение. И се надявам повече от служителите да се ваксинират и да се възползват от допълнителния отпуск", каза зам.- кметът на Смолян Марин Захариев.


250 са служителите на общинската администрация, около 60 са ваксинираните, като след обявяването на бонуса се наблюдава, че има повече желаещи за ваксина, каза Захариев. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Офца

Офца

31.08.2021 | 16:35

Аз искам 6 дни

Отговори
1 0
Ваксинираните

Ваксинираните

31.08.2021 | 15:38

Също се заразяват, т.е. разнасят заразата Ковид. Ваксината пази от тежко протичане на болестта и смърт, не пази от заразяване. Т.е. ваксинираните не пазят общественото здраве, а своето лично.

Отговори
1 0
привилегии

привилегии

31.08.2021 | 15:03

Пак ли бонуси за партийните калинки? Едни ги задължават, а на други дават отпуски....

Отговори
2 0
"....с цел превенция на здравето"???

"....с цел превенция на здравето"???

31.08.2021 | 14:47

За участие в медицински експеримент трябва да се плаща много повече отколкото струват два работни дни! И трябва да се направи на лицето много скъпа застарховка на здравето и живота. Щом сте решили да помогнете на „бедните” фирми, произвели тези „ваксини”, може да го направите и безплатно. Но попитайте мен дали искам да плащам чрез данъците си помощи за горните „бедни” фирми?!

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?