46

Дрифт шоу в Смолян събра 11 411 лева за лечението на Любчо

"Колите в Смолян" събраха 11 411 лева за лечението на 10-годишния Любчо от областния град с благотворително дрифт шоу. Ефектната демонстрация с много шум и пилене на гуми събра малки и големи на паркинга край стадиона в Смолян в неделя. Главни организатори на събитието бяха Диан Кинанев и Любомир Гайдаров. Шоуто не можа да се проведе до края заради двама припаднали в публиката, които бързо се възстановиха. В дарителски кутии се събираха средства за лечението на момчето.

Детето е с диагноза анална атрезия. Операцията му в Турция, която бе извършена в събота, струва 14 000 евро. Освен за операцията, са нужни средства и за изследванията и престоя му в болницата в южната ни съседка.

За лечението на Любчо в областния град и в региона се проведоха редица инициативи.

На 27 март се състоя концерт в  златоградското село Старцево, който бе организиран от Роксена Читакова, Мая Сантова и Валентина Кутлева в помощ за Любчо. Участие взеха обичани певици и певци от региона- Нина Иванова, Валентина Кутлева, Мирела Славова, Бойко Иванов, Исмет Мускаев, Роман Романов, Антон Агушев. От концерта се събраха 4300 лв. 

На 6 април в зала 1 на Родопски драматичен театър "Николай Хайтов" в Смолян се проведе още един благотворителен концерт, този път организиран от ученици от Езиковата гимназия в Смолян. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?