Следвайте ни

Драконови мерки и в Чепеларе, въведоха вечерен час

viber icon

Управата на Община Чепеларе взе решение днес да освободи в платен отпуск 30% от служителите на Общината. Мярката е част от кампанията по противодействие разпространението на COVID-19.

Първи в отпуск излизат бременните и служителите с малки деца. След редовната среща между кмета, заместник-кметовете и началниците на отдели в Общината последва и кризисен щаб, на чието заседание освен кметът и неговите заместници, присъстваха и началниците на РУ – Чепеларе и на РСПБЗН – Чепеларе.

Щабът реши да се въведе вечерен час за територията на община Чепеларе – жителите и гостите на населените места в общината не могат да напускат имотите си (местата, в които са настанени – за гостите) в часовете между 22 часа вечерта и 6 сутринта. Мярката влиза в сила незабавно и важи до второ нареждане, съобщиха от управата. Изключения са работещите нощна смяна и спешните случаи.

„Правим всичко в името на безопасността“, коментира кметът Боран Хаджиев. Контролът по спазването на вечерния час и останалите противоепидемични мерки е поверен на РУ-Чепеларе. За нарушения се предвиждат и санкции – предупреждение при първи случай и всичко, което предвижда законът, при евентуален рецидив. 

Поръчани са значителни количества предпазни маски и дезинфектанти, като се очаква те да пристигнат в петък. В помощ на възрастни, трудноподвижни и самотно живеещи хора на територията на община Чепеларе управата открива и телефонна линия, на която гражданите могат да получават информация и да заявят доставка на храни и лекарства. Услугата е на телефони 03051/81-46 и мобилен – 0886 200 341.

Доставките на храни и лекарства ще се извършват само от служители на Община Чепеларе и/или упълномощени лица. Освен за информация и поръчки, гражданите могат да ползват посочените номера и за подаване на сигнали относно евентуални нарушения на въведените извънредни мерки. Всеки гражданин, който се възползва от услугата на екипите за поръчки, заплаща стойността на закупеното.

Въведените мерки са задължителни, а самодисциплината и личната отговорност са от ключово значение за крайния резултат от противоепидемичната кампания, заявиха от общината. 

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?