Следвайте ни

Дядо Коледа от Рудозем върти волана на школския автобус

viber icon

Шофьорът на ученически автобус в Рудозем Бисер Овчарски стана виртуален Дядо Коледа. 63-годишният родопчанин 9 години поред раздава подаръци на децата, обличайки костюма на Добрия старец по своя инициатива. Той правеше подаръчета вкъщи за учениците от събрани дарения от местни търговци и в деня преди празниците ги раздаваше на децата в украсения празнично ученически автобус под звуците на коледни песни. Тази година обаче заради пандемията Овчарски отправи само виртуални пожелания, но пак в образа на Добрия старец. Родопчанинът е от рудоземското село Елховец, работил като началник на гараж на ДАП, след това бил гурбетчия в столицата, но решил да се прибере в Рудозем.

"През 2007 г. започнах да карам ученическия автобус. Много ми хареса да работя с децата и затова ми се иска и да ги зарадвам на празниците", казва Овчарски. Той вози ученици от четири села до Рудозем. За ролята на Добрия старец в началото взел костюм под наем, но след това си ушил специално свои червени одежди, направил си брада и си купил ботуши. Дядо Коледа поздрави виртуално и два клуба за народни танци, тъй като и в тях всички много слушали през годината. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?