Следвайте ни

Джипиесът излъга молдовски шофьор, тирът му закъса на Превала

viber icon

Джипиесът излъга молдовски шофьор и той закъса с тира си на прохода Превала.

Камионът не могъл да вземе тази сутрин остър стръмен завой при квартал Езерата от Смолян към прохода. Тирът трябвало да стигне до Девин, джипиесът го прекарал през прохода Превала. Шофьорът пък не видял поставените знаци за забраната за движение на товарни автомобили над 12 тона.

Пред медиите той се оплака, че ако не стигне днес до Девин, за да натовари стока, ще бъде глобен със 100 долара. Първа глоба, обаче, получи от наряд на полицията, за това че не е спазил забраната за преминаване през прохода. Тирът беше изтеглен назад и така и не мина прохода. 
Новата снежна покривка по високите части в Смолянско достигна до 30 сантиметра. След снеговалежа вчера, днес продължи разчистването на пътищата.
Забраната за движение на товарни автомобили през прохода Превала и пътя Батак - Доспат за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета над 12 тона все още е в сила, съобщиха от Областно пътно управление - Смолян.  

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?