Следвайте ни

Девинско село събра с концерт и базар 2000 лева за 15 души с увреждания

viber icon

С благотворителен концерт и базар в девинското село Гьоврен събраха 2000 лв., които се разпределиха на 15 хора с увреждания от с.Гьоврен, гр.Девин, с.Грохотно, гр.Смолян и гр.Търговище.

Концертът се проведе в салона на на НЧ "Светлина-1948" в с.Гьоврен под надслов "Да бъдем толерантни и добри". Инициативата се прави за шеста поредна година по случай международния ден за хора в неравностойно положение.

На сцената се изявиха над 70 изпълнители, сред които децата от ДГ "Радост" в с.Гьоврен, от ОУ"П.Кр.Яворов", певицата Надя Пашова и гайдаря Емил Чолаков, групата към съюза на слепите - гр.Смолян, мъжката фолклорна група от читалище с.Гьоврен, танцовата група към читалище в с.Гьоврен.


За базара доброволки от селото подготвиха много домашни сладки, детски дрехи, чаши, картички. На базара се продаваха и дарени торти и сладки от сладкарници "Каприз" - гр.Девин и сладкарница "Севда" - гр.Девин. Събраните от базара и концерта средства са 1707 лева, които петчленна комисия разпредели на 15 души с увреждания.

Към сумата са прибавени и 300 лв. дарени от депутата д-р Даниела Дариткова. "Специално благодарим на фирмите "Меркез","Мусан" и минерална вода - Девин, които са съпричастни към нашата добра кауза и ни помагат вече няколко години поред", казаха инициаторите Рамадан Шанов и Исмаил Терзиев.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?