Следвайте ни

Девинско село събра с концерт и базар 2000 лева за 15 души с увреждания

С благотворителен концерт и базар в девинското село Гьоврен събраха 2000 лв., които се разпределиха на 15 хора с увреждания от с.Гьоврен, гр.Девин, с.Грохотно, гр.Смолян и гр.Търговище.

Концертът се проведе в салона на на НЧ "Светлина-1948" в с.Гьоврен под надслов "Да бъдем толерантни и добри". Инициативата се прави за шеста поредна година по случай международния ден за хора в неравностойно положение.

На сцената се изявиха над 70 изпълнители, сред които децата от ДГ "Радост" в с.Гьоврен, от ОУ"П.Кр.Яворов", певицата Надя Пашова и гайдаря Емил Чолаков, групата към съюза на слепите - гр.Смолян, мъжката фолклорна група от читалище с.Гьоврен, танцовата група към читалище в с.Гьоврен.


За базара доброволки от селото подготвиха много домашни сладки, детски дрехи, чаши, картички. На базара се продаваха и дарени торти и сладки от сладкарници "Каприз" - гр.Девин и сладкарница "Севда" - гр.Девин. Събраните от базара и концерта средства са 1707 лева, които петчленна комисия разпредели на 15 души с увреждания.

Към сумата са прибавени и 300 лв. дарени от депутата д-р Даниела Дариткова. "Специално благодарим на фирмите "Меркез","Мусан" и минерална вода - Девин, които са съпричастни към нашата добра кауза и ни помагат вече няколко години поред", казаха инициаторите Рамадан Шанов и Исмаил Терзиев.

Петя Гайдарова

Кореспондент Смолян екип "регион"

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?