49

Девин ще бъде домакин на кулинарен фестивал и състезание по риболов

Кулинарен фестивал и състезание по риболов за деца и младежи, в две групи до 14 и до 18 години, ще се проведе в Девин на 9 юли, съобщиха от общинската управа на курортния град.

Царството на пъстървата“ стартира със състезание по риболов с естествена стръв в участък от река Девинска край парка в центъра на града, след което ще продължи с дегустация на традиционни рибни ястия и специалитети и концерти на дует Expose, EVA  и Влади Ампов – Графа.

Задължително условие е риболовците да притежават билет за любителски риболов. Според регламента децата трябва да са придружени от родител или друг възрастен. Всички детайли от състезанието ще бъдат оповестени от Главния съдия преди започването му. Времетраенето на надпреварите ще бъде 2 часа. Участниците, класирали се до трето място, ще получат специални награди.

Организатор на състезанието е Местна инициативна рибарска група „Високи Западни Родопи: Батак-Девин-Доспат“, съвместно със Сдружение на ловците и риболовците „Ловно-рибарско дружество“ - Девин.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?