Следвайте ни

Детска учителка от Баните е с COVID-19, групата й е под карантина

viber icon

Девет положителни на COVID-19 лица са обявени за област Смолян за последните 24 часа. Това са шест жени и трима мъже на възраст от 51 до 85 години. Четирима са от община Смолян, по двома от общините Рудозем и Баните и 1 от Златоград.

Четирима са хоспитализирани в областната болница , а един е в болница в Хасково. Проведено е епидемиологично проучване и са предприети съответните мерки, съобщиха от РЗИ.

Сред новооткритите е учителка в детска градина в община Баните. Десетте деца от групата и двама от персонала са карантинирани в дома и е извършена пълна дезинфекция на помещенията.

Онкологично болна жена със сърдечни и други придружаващи заболявания, с COVID-19 от около седмица, е починала в дома си. Тя е на 63 г., от община Смолян. Изказваме съболезнования на близките, каза д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ-Смолян.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?