4232

Депутатът д-р Красимир Събев сезира прокуратурата за спирането на тока в Смолян и селата

Депутатът от ГЕРБ-СДС д-р Красимир Събев подаде жалба до Окръжната прокуратура в Смолян заради честото спиране на тока през последните дни. Много негови съграждани му се обадили по телефона, за да му съобщят за повредени електрически уреди.

„На 17,18 и 19.11.2023 г. в град Смолян и околните населени места бе прекъснато електрозахранването като в някои части на град Смолян и околните населени места това е продължило повече от няколко часа. Получих десетки обаждания от жители, които ме сезираха с този казус, искрено изразявайки своето недоволство от така създалата се ситуация“, е написал д-р Събев.

В тази връзка той моли да бъде извършена проверка за изясняване на въпросите: Какви мерки са взети от страна на дружеството, което снабдява с електрическа енергия Смолян и околните населени места, за недопускане на липса на електрозахранване?; Има ли длъжностни лица от дружеството, което осигурява електрическа енергия, които не са си свършили задълженията?; Колко аварийни екипи са били изпратени са отстраняване на авариите и в кои населени места?
В град Смолян в кои райони и за колко време е нямало ток?; В околните населени места на град Смолян в кои от тях е нямало ток и за колко време?; Има ли поражения от многократните спирания на тока върху електроуредите на домакинствата, и как ЕВН ги е обезщетила?

Неговият призив към ощетените е да си търсят правата, като подадат жалба до КЕЦ Смолян, с която да предявят искания за обезщетение за изгорелите и повредени домашни електроуреди.

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 1 оценки
4/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?