71

Депутат, полковник, бивш областен и таксиджия в битката за кметския стол в Смолян

Депутатът от "Продължаваме Промяната - Демократична България" Mиxaл Kaмбapeв e избора на коалицията за ĸaндидaт за кмет на oбщинa Cмoлян.

Камбарев е тpи мaндaтa нapoдeн пpeдcтaвитeл в 47-тo, 48-тo и 49-тo Hapoднo cъбpaниe. Kaтo депутат той бе зaм.- пpeдceдaтeл нa Koмиcиятa пo пpeвeнция и пpoтивoдeйcтвиe нa ĸopyпциятa и члeн нa Koмиcиятa пo иĸoнoмичecĸa пoлитиĸa и инoвaции. Камбарев e от Рудозем. За да участва в изборите, той се регистрира като жител на община Смолян в началото на април т.г.

Михал Камбарев

Камбарев влиза в битка с досегашния кмет на община Смолян Николай Мелемов, който е кандидат на ГЕРБ за четвърти мандат. Той е сред учредителите на партия ГЕРБ. През 2009 г. беше депутат, а след това три мандата бе кмет на община Смолян.

Николай Мелемов

Техен опонент за кметския стол е полковник Димитър Кацаров - кандидатът на Местната коалиция "НОВОТО ВРЕМЕ" – КРОС. Кацаров беше дълги години командир на 101-ви алпийски батальон, който от 2017 г. бе преобразуван в 101-ви алпийски полк. През февруари м.г. той сдаде поста и се раздели с армията след 31 години във формированието.

Димитър Кацаров- снимка armymedia.bg

В битката за кмет на община Смолян първи се заяви бизнесменът Стефан Сабрутев, който по време на служебните правителства бе областен управител на Смолян. Неговата кандидатура бе издигната от Инициативен комитет „Бъдеще за Смолян“ и регистрирана от ПП „Движение „Нашият град“. Сабрутев не за първи път е кандидат за кмет на Смолян. На местните избори през 2019 г., издигнат от БСП, той загуби балотажа срещу Мелемов. 

Стефан Сабрутев

Иван Френкев е предложението на БСП за България за кмет на община Смолян. Той е бивш председател на Комисията за защита на потребителите.

Иван Френкев

Минчо Симов е кандидатът на ДПС за кмет на община Смолян. Той беше общински съветник от листата на местната инициатива КРОС. Развива частен бизнес в строителния сектор. 

Минчо Симов

Кандидат за кмет на община Смолян е и Мирослав Фисински. Той е издигнат от партия „Български гласъ“.  Таксиметров шофьор, той се занимава с транспорт, работи в частния бизнес. Фисински бе водач на листата, а след това на вторите парламентарни избори през 2021 г. втори в листата на "Изправи се! Мутри вън!" от Смолян, но оттегли подкрепата си публично за Мая Манолова и формированието й.

Мирослав Фисински

Най-непознатото за смолянчани лице сред кандидатите е на Ивайло Василев. Той е кандидатът за кмет на община Смолян на ПП "Възраждане".

 

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?