71

Ден на отворените врати в „Горубсо-Мадан“

Едно от най-големите предприятия в Родопите – минният комплекс „Горубсо-Мадан“, продължава с ежегодната си инициатива Ден на отворените врати. На 19 август (петък) от 08:00 до 15:00 часа „Горубсо-Мадан“ ще отвори вратите на у-к Петровица за желаещите да се запознаят отблизо с атмосферата на подземния рудник и процесите в него.

По време на събитието дружеството ще демонстрира технологичните новости в областта на добива и използването на високопроизводителна техника. От компанията обявиха, че за да протече безопасно посещението, всички посетители трябва да са с удобно облекло и ниски, затворени обувки.

В състава на "Горубсо-Мадан" влизат рудниците „Крушев дол” и „Петровица”, където работят близо 800 работници и служители, заедно с персонала на рудник „Върба - Батанци” с концесионер „Върба - Батанци” АД, звено Въжени линии, звено Автотранспорт, Минноспасителна служба, Ремонтно-механичен цех и др. От придобиване на концесиите през 2012 г. дружеството непрестанно модернизира и оптимизира процесите на работа и инвестира както в нови технологии и техника, така и в човешкия ресурс.

Преди броени месеци пък седемгодишните проучвания на площ „Петровица-север“доказаха над 400 хиляди тона запаси оловно-цинкова руда. От 2021 година дружеството извършва дейности и в новите проучвателни площи „Бориева-изток“ и „Петровица-запад“ с тригодишен срок на проучване в тези площи. 

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?