46

Дарители създадоха Коледа за две деца в Момчиловци

Куп дарители събраха средства и осъществиха мечти на две деца сираци в Момчиловци. Двете момчета, Тошко на 12 години и Ради на 10 години, се отглеждат само от баба си Рада Хорева, която е пенсионер, на 62 години. Миналата година жената погреба дъщеря си Любка, а преди това почина зетят й от паднала върху него ела, докато сече дърва в гората. „Рада е сърцата баба, с наша помощ ще успее“, призоваха миналото лято от селото.  Те събраха с дарителски кутии в търговските обекти в Момчиловци 7 744. 49 лв. По Коледно-Новогодишните празници за децата изпратиха средства в кметството още дарители, които сега бяха преведени по сметката на баба им, съобщи кметицата на Момчиловци Сийка Суркова.

„По сметката на баба им внесох 1300 лв., оставени в Кметството от дарители - младо семейство архитекти от Смолян дари за децата 1000 лв., жена от Кърджали изпрати по куриерска фирма 200 лв., а анонимен дарител остави 100 лв. Учениците и учителите от езиковата гимназия "Иван Вазов" - Смолян организираха благотворителни инициативи, които се превърнаха в малко Коледно чудо за двете деца от  Момчиловци. Една от инициативите беше коледното вестникарското издание „The Ivan Vasov Tribune“ от учениците от 11а и 11в клас. Подаръците и събраните 800 лв. ми бяха връчени от учениците в Смолян, а аз ги предадох на нашите деца“, каза Суркова.

Осъществява се и една от мечтите на Тошко и Ради - да видят истинско оръжие, по време на състезанието на военните "Индия", с което се почете паметта на петимата загинали наши рейнджъри в Кербала. Там кметицата на Момчиловци и баба им заведоха двете деца по покана на полк. Димитър Кацаров. „Освен, че вдигнаха духа на момчетата, военнослужещите им връчиха събраните средства след дарителска акция в 101-ви Алпийски полк – Смолян“, каза Суркова.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?