Следвайте ни

Дариха 5000 лв. за близнаците в Неделино

4726 получиха близнаците Ивайло и Борислав Хаджиеви от Неделино, които останаха сираци. 13-годишните момчета загубиха и двамата си родители от онкологични заболявания. Майка им Катя си отишла от рак, когато били едва на четири годинки. В средата на месец май пък почина и баща им Здравко от онкологично заболяване на белия дроб. 
Сумата, събрана от дарения, бе предадена от кмета на общината Боян Кехайов на децата. Това стана в присъствието на леля им, която стана официален настойник на двете момчета.

Средствата са събрани от дарителската кампания, която се проведе от общинската администрация след смъртта на бащата.
Момчетата имат разкрита и банкова сметка, в която също има постъпления.


Кметът Кехайов заяви, че освен даренията, местна фирма е изразила готовност да предостави материали за смяна на покрива на къщата, където живеят сираците. Друга от Кърджали ще осигури необходимото за ремонт на санитарните помещения. Общината ще изпрати Ивайло и Борислав на безплатен лагер в Приморско. 

Петя Гайдарова

Кореспондент Смолян екип "регион"

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?