Следвайте ни

Дариха 5000 лв. за близнаците в Неделино

viber icon

4726 получиха близнаците Ивайло и Борислав Хаджиеви от Неделино, които останаха сираци. 13-годишните момчета загубиха и двамата си родители от онкологични заболявания. Майка им Катя си отишла от рак, когато били едва на четири годинки. В средата на месец май пък почина и баща им Здравко от онкологично заболяване на белия дроб. 
Сумата, събрана от дарения, бе предадена от кмета на общината Боян Кехайов на децата. Това стана в присъствието на леля им, която стана официален настойник на двете момчета.

Средствата са събрани от дарителската кампания, която се проведе от общинската администрация след смъртта на бащата.
Момчетата имат разкрита и банкова сметка, в която също има постъпления.


Кметът Кехайов заяви, че освен даренията, местна фирма е изразила готовност да предостави материали за смяна на покрива на къщата, където живеят сираците. Друга от Кърджали ще осигури необходимото за ремонт на санитарните помещения. Общината ще изпрати Ивайло и Борислав на безплатен лагер в Приморско. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?