49
Следвайте ни

Данъчните в Смолян отчитат рекорден ръст на приходите

viber icon

Близо 179 млн. лева са приходите, постъпили в офиса на НАП в Смолян от началото на годината до края на ноември. Това са с почти 29 млн. лв. повече спрямо същия период на 2020 г., сочат данните на приходната агенция. Общо данъчните приходи от януари до 30 ноември възлизат на над 78 млн. лева, като данъкът върху доходите на физически лица е близо 30 млн. лв., над 14 млн. лв. е корпоративния данък и 33.5 млн. лв. ДДС.

Общият размер на приходите от осигурителни вноски до края на ноември е 98 млн. лв. в това число 57.6 млн. лв. са за държавно обществено осигуряване, 26 млн. лв. – за здравноосигурителни вноски и 13 млн. лева за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

Най-висок е ръстът на постъпленията при данък върху добавената стойност – 46%.  Приходите от корпоративния данък се увеличават с близо 31 на сто, а постъпленията от осигурителни вноски растат устойчиво с почти 10 на сто спрямо същия период на миналата година, съобщават от офиса на НАП в Смолян.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?