Следвайте ни

Д-р Събев обяви кръводарителска кампания за бременна жена от родопско село

viber icon

Ексдепутатът от ГЕРБ д-р Красимир Събев обяви кръводарителска кампания за бременна в петия месец жена от родопското село Вишнево. 29-годишната Сийка Стоева от банското село е с нисък хемоглобин и се нуждае от преливане на кръв.

"Кръвната й група е 0–, но може да бъде дарена от всяка друга кръвна група. Кръводаряването, в което ще се включа и аз, ще бъде в Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Смолян", каза д-р Събев. Той уточни, че ако има повече кръводарители дарената кръв ще се даде на други нуждаещи се пациенти в болницата в Смолян.

Анестезиологът обяви и дарителска кампания за събиране на средства за неплатените здравни осигуровки на жената. Бъдещата майка дължи на държавата здравни вноски за периода от 2016 до 2020 година за 35 месеца. За да й бъдат възстановени здравните права, трябва да бъде внесена сумата от 1000 лв.

Даренията се набират на личната й банкова сметка: 
BIG: IABGBGSF 
IBAN: BG46IABG74911001369001

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?