Следвайте ни

Д-р Дариткова: Пробата ми е отрицателна, не съм заразила никого!

viber icon

"С голямо облекчение искам да съобщя, че пробата ми за коронавирус е отрицателна. Това означава, че на 30 април приключва наложената ми 28-дневна карантина. Другото ми голямо удовлетворение е, че не съм заразила никого от пациентите, колегите, близките ми и другите хора, с които контактувам. Благодаря от цялото си сърце на всички, които ме подкрепяха по време на изолацията. Благодаря за милите думи и жестове, за помощта и съпричастността! Признателна съм на моите мили роднини, приятели и съседи, които ми съдействаха да се справя с всички битови предизвикателства на карантината. Благодарна съм на всички, които ми осигуриха биопродукти и билки. Признателна съм на медицинската сестра Зорка Павлова- Гегова, с която работя повече от 20 години, че остана стожер на практиката. Благодарности на моите колеги и специално на д-р Мариана Василева, които поеха грижата за пациентите ми. Голяма морална подкрепа получих също от колегите и сътрудниците в Народното събрание", написа преди броени минути във профила си във Фейсбук д-р Дариткова.

Тя заявява, че няма търпение да се завърна към предишните си ангажименти. "В понеделник започвам работа в лекарския кабинет и съм на разположение на пациентите. Съгласно решение на Народното събрание заплатите на народните представители отиват в бюджета на Министерството на здравеопазването за финансиране на противоепидемичните мерки и лечението на Сovid-19. Тъй като през тези 28 дни съм в болнични и не попадам в тази хипотеза, дарих средствата, получени като обезщетение за временна неработоспособност, на областната болница в Смолян. Адмирации за усилията на всички в региона, които се борят според професионалните си компетентности с епидемията от коронавирус. Предизвикателството, пред което сме изправени, изисква да обединим усилия, да останем отговорни и солидарни. Само така ще успеем!", заявява д-р Дариткова.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

И К

И К

30.04.2020 | 07:22

Млъкнете , изроди нещастни !Какво сте гракнали срещу докторката ? Срам нямате ли ?

Отговори
4 0
Сашка

Сашка

29.04.2020 | 19:26

Никакви поуки не си е взела....

Отговори
3 5
Митко

Митко

29.04.2020 | 19:03

Лъже тая гербава чума! В затвора, мисирко!

Отговори
4 6
Витошка

Витошка

29.04.2020 | 17:38

Ще си много полезна за страната, ако останеш под карантина.

Отговори
9 8
Коцето

Коцето

30.04.2020 | 09:09

Марш на Витоша ! На кой ..я търсиш в Родопите ?

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?