Следвайте ни

Д-р Дариткова първо пред "Марица": Разчитам на добрия си имунитет

viber icon

"Надявам се, че ще мине леко". Това сподели д-р Даниела Дариткова преди броени минути пред "Марица", докато специална линейка я превозваше от София до Смолян, за да започне карантината в дома си, в къщата си с двор в смолянския квартал Райково. "Само със съпруга ми живея, така че и той ще е под карантина.

Изследват колегите ми в поликлиниката в момента, макар да не съм била с тях в пряк контакт, защото съм си била в кабинета сама. Дори медицинската сестра я бях пуснала в отпуска. Все пак тях ще ги изследват. За пациентите написах пост в социалните мрежи, за да са спокойни, защото съм била с всички предпазни средства. Въпреки това ми се обадиха пациентите. Но искам да са спокойни, защото в кабинета съм работила с маска, с дезинфектанти, имам специална лампа за обеззаразяване. При родителите си не съм ходила, защото съм се самоосъзнала като рискова. Първо, защото в София според мен има най-много случаи, а аз имам много широк кръг на комуникация. И после заради кабинета. Само съм носила багаж до вратата и не съм контактувала с тях, така че не смятам, че те са контактни с мен. Чувам се с тях", каза Дариткова. 


Шефката на парламентарната група на ГЕРБ сподели, че неприятно се е изненадала, че е носител на вируса. "Кой си мисли, че на него ще се случи? А и съм взимала всички предпазни мерки, поне в кабинета със сигурност. Всички около мен са ужасени. Не съм спала тази нощ. Сега ме прибират със специална линейка към Смолян. По последната заповед на министъра трябва да изкарам 28 дни карантина, ако има някаква ревизия на това, ще се радвам да се върна на работа, защото съм оголила много фронтове. И в кабинета няма кой да работи. Колежката, с която работя, съм я пуснала в отпуск, тъй като тя попада в рисков контингент. Само сестрата е в кабинета и ме заместват другите колеги от поликлиниката", каза д-р Дариткова. 


Тя добави, че от партията няма да бъдат карантинирани хора, тъй като тя не е имала контакти в последно време. "Последно съм била на 23 март на работа, когато приехме ветото на президента и оправихме закона и после всички колеги имат проби,  а и аз не съм имала контакти с тях", заяви д-р Дариткова. 


Казва, че не може да си представи толкова дни, колкото е карантината, да си седи в къщи. "Не ми се е случвало, в цялата ми трудова кариера не съм имала повече от 2 седмици отпуск годишно", каза депутатката.


Казва, че разчита на Господ, на добрите си гени и добрия си имунитет, за да мине леко заболяването.
"Много рядко съм боледувала досега. Нямам никакви сериозни заболявания. А понеже работя винаги в инфекциозна среда в кабинета си, смятам, че това поддържа имунитета ми в тонус", заяви Дариткова. 
Сред нейните роднини има столетник. Баба й Рада почина наскоро на възраст над 100 години. 
Д-р Дариткова пожела на всички здраве със съвет да спазват социалната изолация, защото тя наистина помага.  


Днес въпреки всичко тя участва преди обяд във виртуално заседание на изпълнителната комисия. 

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Д-р Груева гр.Пловдив

Д-р Груева гр.Пловдив

03.04.2020 | 23:22

Дани,желая ти бързо справяне с болестта.Ти си упорита .Късмет.

Отговори
0 5
Лилу

Лилу

03.04.2020 | 21:23

Само да ви кажа, че баба Рада, за която са гледали от Марица е снаха в нашата фамилия, а не кръвна роднина.

Отговори
2 0
Корона вирус

Корона вирус

03.04.2020 | 20:38

Искам да ви уведомя, че аз съм уважава себе си вирус и по такива не ходя!

Отговори
3 0
Тежко си

Тежко си

03.04.2020 | 16:57

ако и се наложи да я обдишват в Смолянската болница... Съмнявам се че е толкова ,,равна” че да постъпи в нашата болница на лечение... Дано не и се налага!

Отговори
6 0
irinka

irinka

03.04.2020 | 15:09

A дано и Цветито Пекинеза я поразкарат като кокона с линейка.

Отговори
8 3
Анонимен

Анонимен

03.04.2020 | 14:30

Равни само на думи. Ние простосмъртните просто си умираме.

Отговори
10 1
Здравчева

Здравчева

03.04.2020 | 14:10

Предлагам, филмите да свършват!

Отговори
10 1
Анонимен

Анонимен

03.04.2020 | 13:38

"Сега ме прибират със специална линейка към Смолян." Ау! Дано да е някоя розова линейка от НСО. Ама вчера нали четохте как една жена се обесила, щото линейката отказала да я закара близкия град, за да постъпи в болница. Равни, равни, ама тя е по-равна ми се струва

Отговори
20 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай