4232

Д-р Даниела Дариткова стана председател на РЛК - Смолян

Д-р Даниела Дариткова бе избрана за председател на Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян, съобщиха от структурата. Решението за това е взето на отчетно-изборно събрание.

„Приемам избирането ми за председател на Районна лекарска колегия Смолян с благодарност и съзнание за отговорността, която поемам. Амбицията ми е да сплотя лекарите в региона и да приобщя младите колеги към идеята, че единни можем да отстояваме интересите на съсловието“, каза д-р Дариткова. Тя допълни, че усилията на новия управителен съвет ще са за максимално използване на възможностите за продължаващо медицинско обучение, за повишаване на професионалната квалификация на лекарите в интерес на по-добрата медицинска помощ в региона.

Д-р Даниела Дариткова е завършила медицина в Санкт Петербургския медицински педиатричен институт. Има придобита специалност по "Педиатрия и обща медицина", магистър е по "Здравен мениджмънт" от Медицинския университет в София. Била е народен представител в шест Народни събрания и в три от тях председател на Комисията по здравеопазване.

Тя поема поста от д-р Момчил Хубчев, който бе председател два поредни мандата и няма право на трети. Д-р Хубчев бе избран от колегите си за заместник-председател на РЛК – Смолян.

За секретар на Управителния съвет (УС) на Районната лекарска колегия бе избрана д-р Павлина Трамбабова, съобщиха от РЛК.

 

Оцени новината

Оцени новината
1.8/5 от 4 оценки
1.8/5 от 4 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?