Следвайте ни

Д-р Даниела Дариткова: Не можем да правим избори, докато на някого му хареса резултатът

viber icon

„Правим анализ на всичко, което се случи, защото трябва да отчетем и собствените си грешки, но такова Народно събрание, каквото е в момента, в целия ми 11-годиишен опит като депутат не съм виждала. С изключително странно присъствие на народни представители, които не знаят къде се намират и какви са ангажиментите им. Още по-странно присъствие на партии, които не могат да преценят, че вече не са на жълтите павета и не хвърлят яйца по институциите, а те самите са институция“, коментира д-р Даниела Дариткова, общински председател на ГЕРБ в Смолян. 
Тя смята, че България влиза в един изключително сложен период. 

„Притеснението, че юли месец отново ще сме на избори е огромно, защото резултатът няма да е много по-различен, а ние не можем да правим избори дотогава, докато на някой му хареса резултатът. Всичко това ще се отрази катастрофално на държавата. Това, което можем и правим, е да се държим на нивото на най-голямата политическа сила, носила дълго време отговорност за управлението на страната. Управлението е преди всичко отговорност – който не го разбира, не му е мястото в Народното събрание“, допълни д-р Дариткова.  


Тя коментира ситуацията в страната на събрание на общинската структура на ГЕРБ в Смолян за избор на делегати за Националното събрание на партията, което ще се проведе на 11 май. Освен избор на делегати, беше направен и отчет на резултатите от проведените избори за Народно събрание.

„Спечелихме седем от десет общини. Листата ни беше много добре структурирана. Показахме колко много сме свършили. Трудно е обаче да се търси логика, защото насреща ни бяха хора, които нищо не са вършили, не са познати, за съжаление събраха голяма подкрепа. Резултатите при нас са добри, но не може да компенсираме големия брой загубени мандати в по-големите градове на страната“, каза областния координатор на ГЕРБ и кмет на Смолян Николай Мелемов.  

С пълно единодушие от община Смолян бяха избрани седем делегати за предстоящото Национално събрание на ПП ГЕРБ. 33 са общо делегатите от цялата област, като те ще гласуват онлайн за промени в устава на ГЕРБ, за освобождаване и избор на заместник-председатели и на членове на Изпълнителната и на Контролната комисия. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Maina

Maina

27.04.2021 | 16:59

Interesno mi e kak tazi mediq masovo komentira jivota v Tyrciq?Plovdiv evropeiski grad az izrasnal v tozi grad az takova chudo ne vijdal. Takova butane za turska informaciq.

Отговори
0 4
що?

що?

27.04.2021 | 16:24

щото Дариткова може и да не влезе, както Атанасова и кърджалийската?

Отговори
8 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?