Следвайте ни

Цистерна с битум изгоря на пътя между Девин и Широка лъка

viber icon

Цистерна с битум се подпали след взрив на бутилка с пропан бутан в нея  на пътя между Девин и село Широка лъка. По първоначални данни инцидентът е станал днес следобяд около 17 и 20 часа на 3 км от разклона за село Беден, в посока Широка лъка, каза заместник областният управител Андриян Петров. Пострадали и жертви няма, само материални щети.

При взрива бутилка с пропан бутан е изхвърчала в гората. Цистерната е изгасена, пожарникарите са спасили гората от пожар, издирват бутилката в гората и ограничават разлива на битума към реката или другото платно.

"Най-вероятната причина за инцидента е искра подпалила бутилката за подгряване на битума в цистерната. Цяло щастие е, че цистерната е била почти празна, малко преди това е разтоварена. Пожарът е изгасен от три екипа на пожарната - един от Девин и два от Смолян. Шофьорът е в шок, екип на "Спешна помощ" му е оказал първа помощ. Ако е била пълна цистерната е възможно да изтече битума в реката и това да предизвика  екологична катастрофа и големи щети, а може би и жертви, но за радост тя е била празна. Пътят вече е отворен за движение", казва Петров.

Пътят от Девин до село Стойките се рехабилитира ударно в момента. Цялостният ремонт е на 27,2 км от третокласния път III-866 Смолян – Стойките – Широка лъка по проект – лот 24. Той се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Инвестицията е за над 27,9 млн. лв. Лот 24 обхваща рехабилитацията на два участъка. Първият е в чертите на град Смолян , а вторият участък преминава през селата Стойките, Широка лъка и град Девин. Изпълнител на строително-монтажните работи на лот 24 е „ИСА 2000“ ЕООД. Срокът за завършването му е 20 октомври т.г. 

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?