Следвайте ни

Читалище в смолянско село подарява книги срещу четене на глас

viber icon

Селско читалище обяви кампания за даряване на детски книги срещу четене на абзац на глас. НЧ "Проф. д-р Ас. Златаров 1927"  в Смилян посвети инициативата на 1 юни.

Кампанията "Подаряваме ви детска книга, а ни я разкажете!" ще продължи до 7 юни. За подарък на децата са подготвени 40 книги. "Читалището може да подари книга на всички желаещи млади читатели. Те са дарение от смолянчанката Мария Бабаджанкова и са изложени на маси пред централния вход на читалището. Всеки, харесал си заглавие, ще трябва да прочете параграф от книгата на глас.

Ако детето не може още да чете, придружаващият го родител ще прочете абзаца пред останалите родители и деца от избраната от детето книга. Втората част на инициативата предвижда децата, получили подарък книга, да участват с видеа как разказват прочетената от тях книга", посочи секретарят на читалището Илия Годев. 

Тримата най-добри и най-атрактивно разказали съдържанието на книгата подарък ще бъдат отличени с награди. Ще бъдат раздадени и книги за мама и татко, каза Годев.

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?