2374
Следвайте ни

"Четири лапи" кастрират и обезпаразитяват бездомните четириноги в Златоград

viber icon

Община Златоград и „ЧЕТИРИ ЛАПИ” започнаха кампания за кастрация, ваксинация и обезпаразитяване на бездомни животни. От вчера започнаха да се обработват бездомни кучета и котки, както и животни на социално слаби граждани.

Кампанията е едно от поредните съвместни усилия на „ЧЕТИРИ ЛАПИ” и местните общини за овладяване и намаляване на популацията на улични животни по хуманен и ефективен начин, съобщиха от общинската управа. Продължителността на кампанията е в периода от 11.10.2021 г. до 15.10.2021 г.

Екип от ветеринарни лекари, ветеринарен техник и ловци на животни са на място, като заловените животни ще се кастрират в мобилна ветеринарна амбулатория, която е разположена на паркинга до залата на стадион Златоград. Освен кастрирани, животните ще бъдат ваксинирани срещу бяс и обезпаразитени. Бездомните кучета, преминали през програмата, са обозначени със синя ушна марка, а котките с татуировка от вътрешната страна на едното ухо и изрязване на връхчето на другото ухо. На кучетата ще бъде поставен и микрочип, данните от който се въвеждат в Интегрираната информационна система на Българска агенция по безопасност на храните.   

Предходната кампания проведен с "Четири лапи" в Златоград бе през 2015 г.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

12.10.2021 | 10:43

ПЪРВО! ТРИЧАНЕ.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?