Следвайте ни

Черпокови вече са династия

"Кметът с атракциите" Валентин Черпоков ще вдигне паметник на жената на бай Ганьо край чепеларското село Забърдо, ако спечели своя шести мандат. "Искам това да е 31-вата атракция, която съм направил в Забърдо и то да стане селото с най-много атракции в света", каза Черпоков. Родопчанинът е кмет на селото от 1996 г. до 2011 г. След това един мандат беше общински съветник в ОбС-Чепеларе, а сега завършва пети кметски мандат. Всеки път е избиран на първи тур. Стана известен, че първи в страната започна да дава по 1000 лв. за брак и по 2000 лв. за бебе. Сред осъществените му хрумки са Забърдовското виенско колело, европлощад, старобългарска юрта, "холивудски" надпис „Добре дошли в Забърдо“ и скулптура на родопското гостоприемство. Всяка година дава голям курбан срещу катастрофи по пътищата.

Черпокови вече са династия. Дъщерята на Валентин Росица завършва мандата си като председател на Общинския съвет в Челепаре, а другия месец ще се яви и в надпреварата за кмет на родопския град.

 

Петя Гайдарова

Кореспондент Смолян екип "регион"

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?