2374

Чепеларе посрещна с гайди и чек от 1000 лв. сноубордиста Петър Гергьовски

На площад "Олимпийски" в град Чепеларе снощи с пита, мед и гайдарски поздрав бе посрещнат Петър Гергьовски, който стана световен шампион в паралелния слалом от Световното първенство по сноуборд за младежи - Банско' 2023. 17-годишният талант спечели титлата, след като се наложи над сребърния медалист Александър Кръшняк. 

 Децата от ЦПЛР Общински Детски Комплекс гр. Чепеларе го приветстваха с треньора му с надпис „Браво, шампиони" и много трикольори.

Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев поздрави сърдечно носителят на златния медал и му връчи чек за 1 000 лв., а на треньора му Васил Милчев – чек за 500 лв.

„Изказвам своите благодарности и признателност към всички спортисти от община Чепеларе, към техните треньори и родители за неуморния труд и дисциплина, благодарение, на които ние всички се гордеем, че сме българи и че Чепеларе не спира да дава толкова големи спортни величия на света. Това е традиция за Чепеларе. Пожелавам на Петър Гергьовски здраве и стрeмеж към покоряване на още много лични и спортни върхове!“, каза кметът на Чепеларе Боран Хаджиев

Председателят на Общински съвет Чепеларе Слава Пепеланова също поздрави шампиона и треньора му Васил Милчев за постиженията. Спортистите, станали гордост за родопския курортен град, бяха зарадвани с изпълнения на децата от Общински Детски комплекс, а шампионът и треньорът му поведоха всеобщото чепеларско хоро. 

На събитието присъстваха Екатерина Дафовска и Радослав Янков, който подкрепяше лично Гергьовски на финала на Световното в Банско.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?