46
Следвайте ни

Чепеларе посреща делегация от ACES, кандидатства за Европейски град на спорта 2022

viber icon

Днес и утре Община Чепеларе посреща делегация от ACES - Асоциацията на европейските градове и столици на спорта, съобщи Ангел Влахов от общинската управа. Делегацията е в състав: Жан Франческо Лупатели - президент на ACES Europe, Хуго Алонсо - ген. секретар на ACES Europe,  Анатоли Илиев - ACES Bulgaria и Дамян Диков - ACES Bulgaria.

"Делегатите пристигат, за да се запознаят на място с възможностите за спорт, които предлага Чепеларе. Всичко това се случва, заради изпратено от страна на Община Чепеларе писмо за намерение, с което Чепеларе кандидатства за Европейски град на спорта през 2022 година. Писмото е изпратено на 16 юли. Като част от изискванията всеки град – кандидат трябва да изработи лого. В нашия случай за символ е избрано мечето Чепи – стар символ/талисман на Чепеларе, който наскоро беше реставриран и променен визуално.

Мечето беше изработено през 2005 г. по проект на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и търговците с партньор община Чепеларе. Тогава сдружението стопанисваше ски пистите на връх Мечи чал. Сега символното мече на Чепеларе е напълно подновено.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Село на спорта

Село на спорта

28.09.2021 | 14:37

Гербаджийската шайка в действие

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?