4020

Част от карантинираните чешми в община Чепеларе вече са с годна за пиене вода

След извършена профилактика, дезинфекция и повторен мониторинг на качеството на питейната вода в община Чепеларе от РЗИ Смолян се установи, че водата на част от чешмите, от които бе наложена забрана за пиене, вече е годна.

Припомняме, че на 11 март т.г. от община Чепеларе съобщиха, че водата от четири  чешми в района е негодна за пиене, заради установено наличие на колиформи в нея. Две от чешмите са в град Чепеларе -. на ул. „Христо Ботев“ и ул. „Първи май“.
 Годна за пиене е водата и от крайпътната чешма в м. „Мини Персенк“ на 10 км от Чепеларе в посока Пловдив.

От управата на Чепеларе предупредиха, че още има несъответствия по микробиологичните показатели на водата от две чешми - крайпътната чешма в м. „Билянина вода“ на 11 км от Чепеларе в Пловдив и горна чешма на ул. „Христо Ботев“ в гр. Чепеларе. Там остават информационните табели, обозначаващи, че водата не е годна за консумация.  
"Община Чепеларе е взела своевременни мерки и е обозначила с табели гореописаните 2 чешми, предстои профилактика и дезинфекция. След като пробите докажат, че водата е дезинфекцирана и годна за пиене, табелките ще бъдат премахнати, а населението информирано. До тогава апелираме жителите и гостите на община Чепеларе да не консумират вода от описаните две чешми", съобщи Анелия Пискова от община Чепеларе.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?