Следвайте ни

Чандъров нашумя с гладна стачка заради дъщеря си

47-годишният Севдалин Чандъров е кандидат за кмет на община Неделино. Строителният предприемач за първи път е кандидат за кмет. Преди 20 години правил опит да стане общински съветник.

Чандъров стана известен с дългогодишната си съдебна битка за дъщеря си Жасмина. Той воюваше срещу съдебната система за отмяна на решението да се отнемат родителските му права, които бяха предоставени на майката - румънката Адрияна Петку.

Преди пет години той обяви гладна стачка, протестира в Смолян и София, дори се срещна и с членове на ВСС и главния прокурор Сотир Цацаров. Неделинецът поиска от Върховния съд преюдициално запитване до Страсбург, но без успех. Въпреки това не се отказа и поиска ново разглеждане на делото заради изменения в обстоятелствата. И спечели делото за родителските права, а сега отглежда детето си в Неделино.

Петя Гайдарова

Кореспондент Смолян екип "регион"

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?