Следвайте ни

Буря отнесе покриви на две къщи в Смолян СНИМКИ

viber icon

 

Буря с проливен дъжд отнесе покриви на две къщи в смолянския квартал„Каптажа“, съобщи зам.-областният управител Адриян Петров. Бурята преминава първо през района на Девин, където тази сутрин е прекъснат 20 киловолтовия далекопровод Широка поляна - Сърница.

 

"ЕВН са възстановили захранването по кабелен път. В Смолян има отнесени два покрива на къщи в района на квартал Каптажа. Една от къщите е била обитаема, но в момента на инцидента не е имало хора, има само материални щети. На улица "Първи май" има паднали дървета, екипи на пожарната ги премахват от пътното платно и повече от половин час е спряно захранването в района. В Мадан са наводнени мазета в жилищен блок на улица "Република", който се пада в ниската част на града", каза Петров.

Няколко населени места временно са били без ток заради бурята тази сутрин - Широка лъка, Павелско, Хвойна, Малево, Средногорци, Равнища, Рудозем. 

В Каптажа са пострадали най-много къщите на Росица Кънчева, сем. Семерджиеви и хранителния магазин, съобщиха местни жители. 

На снимката: Къщите на Росица Кънчева и на сем. Семерджиеви на Каптажа.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?