Следвайте ни

Бурният вятър удари и Пазарджик, дърво падна върху заведение

От НИМХ спешно вдигат до оранжев код в 3 области

viber icon

Бурният вятър нанесе щети и в Пазарджик. Дърво се е разцепило на две и част от него е паднала върху сенника на заведение в центъра на Пазарджик.. Екипи на пожарната и Общината разчистват клоните и режат стъблото.

Полиция е отцепила района, който е в част от градинката срещу сградата на Община Пазарджик. Нанесени са материални щети - супен е сенникът на заведението, клони са паднали върху столове и маси под него. Няма пострадали граждани, съобщи Фокус.

И на други места в града има нанесени щети от урагана. Паднала е светофарна уредба в квартал „Изток“, на изхода от "Кауфланд". 

От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН промениха предупредителния код за силен вятър от жълт на по-опасния оранжев за други три области освен за Кърджали: София-град, Враца и Хасково.

 От НИМХ предупреждават, че в София-град духа силен, в южните квартали на столицата и бурен поривист вятър от юг-югозапад с пулсации до 24-26 м/сек. (над 93 км/ч).

 В районите от област Враца, разположени в близост до северния склон на Стара планина, ще духа силен и бурен югозападен вятър - пориви до 30-32 м/сек. (над 115 км/ч.).

В Хасково и Кърджали ще духа силен и бурен югозападен вятър - пориви 25-29 м/сек. (над 104 км/ч.).

При оранжев код от НИМХ препоръчват на хората да бъдат готови за повече проблеми, структурни повреди, изкоренени дървета и риск от наранявания от летящи предмети. Възможни са смущения в електроснабдяването.

В областите Монтана, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Ямбол, Сливен, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна и Бургас остава в сила жълтият предупредителен код за силен вятър.

При жълтия код хората трябва да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?