Следвайте ни

Бурният вятър удари и Пазарджик, дърво падна върху заведение

От НИМХ спешно вдигат до оранжев код в 3 области

Бурният вятър нанесе щети и в Пазарджик. Дърво се е разцепило на две и част от него е паднала върху сенника на заведение в центъра на Пазарджик.. Екипи на пожарната и Общината разчистват клоните и режат стъблото.

Полиция е отцепила района, който е в част от градинката срещу сградата на Община Пазарджик. Нанесени са материални щети - супен е сенникът на заведението, клони са паднали върху столове и маси под него. Няма пострадали граждани, съобщи Фокус.

И на други места в града има нанесени щети от урагана. Паднала е светофарна уредба в квартал „Изток“, на изхода от "Кауфланд". 

От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН промениха предупредителния код за силен вятър от жълт на по-опасния оранжев за други три области освен за Кърджали: София-град, Враца и Хасково.

 От НИМХ предупреждават, че в София-град духа силен, в южните квартали на столицата и бурен поривист вятър от юг-югозапад с пулсации до 24-26 м/сек. (над 93 км/ч).

 В районите от област Враца, разположени в близост до северния склон на Стара планина, ще духа силен и бурен югозападен вятър - пориви до 30-32 м/сек. (над 115 км/ч.).

В Хасково и Кърджали ще духа силен и бурен югозападен вятър - пориви 25-29 м/сек. (над 104 км/ч.).

При оранжев код от НИМХ препоръчват на хората да бъдат готови за повече проблеми, структурни повреди, изкоренени дървета и риск от наранявания от летящи предмети. Възможни са смущения в електроснабдяването.

В областите Монтана, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Ямбол, Сливен, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна и Бургас остава в сила жълтият предупредителен код за силен вятър.

При жълтия код хората трябва да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети.

 

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?