965

Борино обнови основно детската си градина

На напълно обновена детска градина се радват от броени дни в Борино, което за родопско село е паметно събитие. Детската градина „Радост" е единствената в общинския център в Борино. „Не беше ремонтирана основноq откакто е отворена през 1975 г. Правени са само козметични ремонти през годините. От октомври м.г., в рамките на три месеца, всичко беше подновено. Стените са с антибактериален латекс, подновени са подовите настилки, мебелите, спалните помещения, кътовете за игра, абсолютно всичко. Матраците бяха от отварянето на градината, сега са нови, модерни матраци“, каза директорката на детското заведение Гюлбеяз Кафа.

Детското заведение е ремонтирано със 150 000 лв. от капиталовите разходи на община Борино. За ремонта взел решение кметът на общината Мустафа Караахмед след посещение в детската градина и среща с родителите. Докато се ремонтираха помещенията, децата се приемаха във втория корпус на детското заведение, което е с отделен вход, посочи Кафа.

В момента в детската градина има 49 деца. Според Кафа, от около 5 години е спряла негативната тенденция да намалява броя на децата. „От няколко години не сме падали под тази бройка на децата. Имаме млади семейства, които се прибраха от чужбина. Имаме и семейства, които оставиха децата при бабите и дядовците, защото е по-спокойно да се отглежда дете тук, не е напрегнато като в града и не се чака за записване както в големите градове, а и хората ни имат доверие“, коментира Кафа.  

Предстои тотално да се поднови и двора на детското заведение до пролетта. Вече са закупени нови катерушки и пързалки, ще се подновява площадката и навеси, така че и външното пространство да е напълно обновено.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?