46
Следвайте ни

Блокираха кръстовище в Смолян заради разкопани улици по водния цикъл

viber icon

Протестиращи в Смолян, живеещи на ул. „Колю Фичето", блокираха за около час възлово кръстовище в областния град. Движението беше спряно към индустриалната зона, което предизвика транспортен хаос тази сутрин. Протестиращите настояват възможно най-бързо да се асфалтира улицата, която е ремонтирана по водния цикъл, който се изпълнява поетапно в областния град.

От ръководството на община Смолян им отговориха, че асфалтирането е ангажимент на изпълнителя по проекта.

Протести за асфалтиране на улици, разкопани по водния цикъл, имаше и на други места в областния град предишни седмици.

За проблемите с проекта за водния цикъл се проведе работна среща при областния управител на Смолян Стефан Сабрутев, на която присъстваха представители на ВИК - Смолян и изпълнителят на проекта. "Ръководителят на проекта заяви на тази работна среща , че причина за забавянето на асфалтирането е, че имат много хора в карантина и болни от Ковид-19. Заявиха, че няма друга причина освен работна ръка и търсят нови групи да сключат договор. Поеха ангажимент, че до понеделник ще дадат график за асфалтирането на улиците. Имат основания хората да недоволстват, някои улици чакат от доста време.  От наша страна, на ВИК, няма причина за забавянето, нямаме забавено плащане", заяви инж. Мариян Николов, управител на ВИК - Смолян.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?