Следвайте ни

Близо 50 състезатели заявиха участие в надпреварите на Winter Bike Duel в Пампорово

В курорта са отворени 12 писти и 12 лифта

viber icon

Близо 50 състезатели са потвърдили досега участие в 11-то издание на Winter Bike Duel, което ще се проведе на 20 и 21 февруари в Пампорово, съобщиха организаторите. Заради пандемичната обстановка участниците са предимно българи, само един гръцки колоездач е регистриран като чуждестранно участие. .

Състезателното трасе на Winter Bike Duel е с дължина около 1 км и включва зони за няколко скока, стръмни участъци и виражи. Надпреварата е зрелищна и оспорвана, тъй като се провежда в дуел формат с пряка елиминация - двама байкъри стартират заедно по снежното трасе, а по-бързият продължава към финала. Онлайн записването на участниците за състезанието продължава.

В курорта условията за ски в курорта са добри, отворени са 12 писти, работят 12 лифта. На станциите на лифтовете се раздават маски, ако хората не ги носят и се напомня постоянно да се спазват противоепидемичните мерки.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай