Следвайте ни

Бизнесмен от Неделино укрил над 400 000 лева ДДС

Бизнесмен с фирма в Неделино е укрил 442 558 лева дължимо ДДС. Срещу 42-годишният С.Б. е внесен в съда обвинителен акт, съобщиха от прокуратурата.

Той е обвинен, че през периода от 11.03.2008 г. до 14.10.2014 г., за 76 данъчни периода по Закона за ДДС, в качеството си на едноличен собственик на капитала и управител на ЕООД, е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери като използвал документи с невярно съдържание и неистински данъчни фактури, отчетни регистри и др. и потвърдил неистини в данъчни декларации.

Разследването установило, че основната схема при избягване на данъчните задължения била многократно надписване на разходите по действителни фактури за доставки от фирми с големи вериги в страната и отчитане на продажби на по-ниски стойности от истинските. Обвинителният акт е 290 страници. Предстои делото да започне в Окъжния съд в Смолян.

Петя Гайдарова

Кореспондент Смолян екип "регион"

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?