46

Бизнесмен дари с по 1000 лева абитуриенти от Неделино

Неделинецът  Веселин Райчев Георгиев, който от години живее в София, направи поредния благороден жест към родния си град. Строителният предприемач дари по хиляда лева на девет абитуриенти. Осем от зрелостниците получиха "подаръка" за отличен успех, а едно от децата е в неравностойно положение, разказа кметът на Неделино Боян Кехайов. "Дарението бе направено чрез Община Неделино, а аз имах ангажимента да връча дарените средства. Изказвам огромна благодарност към г-н Георгиев за благородната постъпка", каза още Кехайов. Градоначалникът допълни, че това е поредното дарение, което Райчев прави към  хората от родния си град.

"Преди време той осигури почти 2000 пакета с хранителни продукти за абсолютно всички пенсионери от Община Неделино. Пак той осигури финансова помощ за закупуване на  хладилници, перални, сушилни, диспенсъри за вода и детски играчки за двете детски градини в нашия град. Георгиев поел едногодишна издръжка от по 500 лв. на месец за две сирачета от село Изгрев и едногодишна стипендия за едното от тях, което продължи следване във висше учебно заведение", допълни още Кехайов.

По думите му Георгиев няма никакви амбиции свързани с управлението или бизнес-средата в Неделино. Никога не е участвал в обществени поръчки за строителство в общината. Всички добри жестове правел, защото милеел за родното си място и хората в него.

Оцени новината

Оцени новината
3.8/5 от 10 оценки
3.8/5 от 10 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?