49

Бившият областен Стефан Сабрутев се кандидатира за кмет на Смолян

Стефан Сабрутев се регистрира днес в ОИК за местните избори като кандидат за кмет на Смолян.  Регистрирана бе и листата за общински съветници, както и кандидатите за кмет на населени места в община Смолян от ПП „Движение „Нашият град“.

Документите за регистрация внесоха Стефан Сабрутев, председателят на Инициативен комитет „Бъдеще за Смолян“ адв. Елена Радева и кандидати за съветници.

ПП „Движение „Нашият град“ регистрира пълна листа за общински съветници. Издигна и кандидатурите за кмет на селата Търън, Бостина, Подвис, Влахово, Мугла и Дунево.

„Време е за нови хора, с нова енергия и визия за развитие. Имаме прекрасна листа, комбинация от млади хора, хора с опит. Излизаме за победа. Най-важното в едно управление са интересите на хората и те ще бъдат наш основен приоритет“, заяви Стефан Сабрутев.

Стефан Атанасов Сабрутев е роден на 26.12.1970 г. в град Смолян. Магистър е по „Екология на селищни системи“ от Аграрния университет в Пловдив. Женен, баща на двама сина, има внучка. От 20 години успешно развива собствен бизнес в сферата на търговията със строителни материали. Той три мандата беше общински съветник и два пъти областен управител на Смолянска област.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Афера: Шуробаджанащина в Смолян - Стефан Сабрутев се разпореждал в ЮЦД

Афера: Шуробаджанащина в Смолян - Стефан Сабрутев се разпореждал в ЮЦД

26.09.2023 | 17:11

За шуробаджанащина и злоупотреби в Смолян по време на служебния кабинет съобщава afera.bg Главната фигура е бившият областен управител и близък на президентският съветник Николай Копринков – Стефан Сабрутев. Потулен от медиите случай разказва как по време на служебния кабинет мобилен екип на Южноцентрално държавно предприятие залавят горски, който незаконно експедира трупи за цеха на Сабрутев в кв. „Устово“. Вместо да санкционират нарушителя започва разправия с мобилния екип дръзнал да спре незаконната сеч. Още същият ден единият лесничей Юлиян Александров е уволнен, а другият - Асен Бочкув, който студент лесовъд, е изпратен наказателно в Кърджали. На натиск е подложен и директорът на горското стопанство в Смолян – Станко Делиянчев. След това движението на екипите и планираните проверки се докладват предварително, за да няма актове. Същата схема с предварителна информация върви и при търговете за дървесина, които фирмата му „изненадващо“ започва да печели един след друг. Роднинските назначения също не липсват. Кумът му – Костадин Пачеджиев става шеф на Областната дирекция на МВР. Кумата Диляна Пачеджиева от секретар на читалище „Кирил Маджаров – 1866“ започва работа във ВиК – Смолян, където тандемът Сабрутев-Копринков също има интереси, стигащи до ремонти и в Пловдив. Съпругата му Здравка Сабрутева само за 10 месеца служебна власт сменя три работни места. Главната счетоводителка на ЮЦДП – Николина Чолакова е главен счетоводител и на фирмата на Сабрутев (Еко Форест), още при първото му встъпване в длъжност като областен управител. Сабрутев е и човекът, който движи организацията за издигането на пилона на Рожен.

Отговори
4 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата