Следвайте ни

Битото в Мадан бебе е добре, ще иде ли някой на съд

viber icon

11-месечното бебе, за което бе подаден сигнал, че е пребито от майка си, е в добро здраве, съобщиха от прокуратурата.

Случаят скандализира Мадан. Сигнал до полицията на 13 януари т.г. от 49-годишната свекърва сочи, че 25-годишната майка Р.С. от Якоруда е пребила момченцето в апартамента, в който живее със синът й. Според подадената информация, тя ударила шамари на детето и го блъснала на леглото, защото не искало да спи.

Незабавно след получаването на сигнала служители  на РУ-Мадан извършват проверка по случая. Уведомена е Агенция за закрила на детето, а  момченцето е изведено от дома и е предадено на бащата. Майката и бащата на бебето не са разделени. Към момента на побоя, обаче, бащата не е бил в семейното жилище.

По случая е заведено досъдебно производство за изтезаване на малолетно лице, за което престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до три години или „пробация“, както и „обществено порицание“. Разследващите установяват, че детето има леко зачервяване в областта на челото и  одраскване.

"Липсват други травматични увреждания по главата и тялото. Бебето се намира в добро общо състояние след извършен медицински преглед и издаден амбулаторен лист за обективното му 
състояние", съобщават от прокуратурата.

От държавното обвинение изготвят социален доклад по  случая. Назначени са множество експертизи – съдебномедицинска, съдебнопсихиатрична и психологическа, както и видеотехническа.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай