Следвайте ни

Беев, Виргиния Здравкова и Петраков сред длъжниците на НАП

4 фирми на братя Папазови в черния списък на бирниците

viber icon

Куп мастити бизнесмени фигурират в черния списък на Националната агенция по приходите за длъжниците към хазната. Беев, Георги Петраков, Виргиния Здравкова, братя Папазови са само част от известните в Пазарджик и страната граждани със собствен бизнес, които дължат различни суми на държавата.
Топдлъжникът в Пазарджишка област обаче е една фирма с криминална дейност. “Анвел” дължи близо 11 милиона лева на хазната и едва ли някога тези пари ще бъдат платени. Нейни собственици са печално известните Величко Денков и Ангел Атанасов. Двамата бяха обвинени от прокуратурата в укриване на данъци в особено големи размери. Първоначално сумата, посочена като щета за държавата, бе фиксирана на 6 милиона лева, но в съдебна зала бе намалена до 2 милиона. Най-голям “оборот” дружеството отчело в периода 1999-2001 година. Според документацията, която разследващите иззели в този период Денков и Атанасов са търгували дизелово гориво, бензин, велпапе, отпадъчна хартия, антифриз и резервни части за автомобили и камиони. Според прокуратурата тези сделки са били нереални и са извършвани само на хартия. На първа инстанция Денков и Атанасов бяха признати за виновни от съда в Пазарджик и получиха по година и осем месеца затвор. Те обаче имат и друга присъда - пак за укриване на данъци. Между аферите с източване на ДДС пък Величко Денков се забърка в скандала с Величковските чинии. Оказа се, че Денков е помагал на откривателя Найден Блангев при изравянето на уникалните антики от могилата край Величково.
Сериозни суми на държавната хазна дължат и братята Иван и Красимир Папазови чрез своите фирми с марката “Орион”. “Орион 2001” виси с 2 735 640 лева на хазната. “Орион трейд” е заборчляла с малко над 34 бона, а “Орион 2000” има да дава над 400 хиляди лева, става ясно от списъка на НАП, който е с данни към 30 юни тази година. Още 352 хиляди лева пък има да плаща “Орион 2002”. И четирите фирми фигурират в списъка на НАП за дружества, които нямат имущество, върху което могат да се наложат обезпечителни мерки.
Там е и една от семейните фирми на фамилия Бееви - “Беев и Беев”. Дружеството, което бе създадено от двамата братя Фидел и Красимир, дължи 681 173 лева на държавата, става ясно от данните на НАП. Справка в Търговския регистър установи, че в момента предприятието е в процедура на несъстоятелност. Негови собственици са съпругата на Фидел Беев - Бонка Беева и брат му Красимир Беев. Именно тази фирма забърка и един от най-сериозните скандали във Велинград навремето. Дружеството кандидатства по обществената поръчка за сметопочистване на курорта по времето на д-р Цветан Дафов. Процедурата влезе в съда, който в крайна сметка се произнесе в полза на Бееви. Съдебното решение обаче излезе в момент, когато кмет бе бившата дясна ръка на Фидел Беев - Стоян Дулев. Той бе поставен между чука и наковалнята. От една страна бе длъжен да изпълни съдебно решение, за да не му се търси наказателна отговорност. От другата страна обаче бе общественото недоволство, че поръчката се дава именно на Фидел Беев. В крайна сметка от цялата сага си изпати Дулев, който стана подсъдим, но бе оправдан от съда.
Данъчни и съдебни неволи напоследък си има и топдизайнерката Виргиния Здравкова. Като физическо лице тя дължи над 34 хиляди лева на Националната агенция по приходите, а фирмата и “Виргиния фешън груп” виси с над 81 бона на хазната. Междувременно съпругът на Виргиния Димитър Здравков бе задържан от полицията по обвинения в организиране на канал за трафик на антики. Разследването срещу него все още върви, като в момента се правят експертизи на всеки античен предмет, който бе иззет по време на акцията на БОП.

КАТАРЗИС
Своя катарзис в момента изтърпява друг прочут бизнесмен от Пазарджик - Георги Петраков. Той излежава ефективната си присъда за кражба на прасета. От списъка на Националната агенция по приходите обаче става ясно, че бившият съветник на кмета Иван Евстатиев дължи и солидната сума от 207 хиляди лева на държавата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

КОЙЧО

КОЙЧО

17.07.2013 | 14:29

АМИ ,АЗ ДА ПОПИТАМ ВСИЧКИ ДАНЪЧНИ \"БАРАБАР\" С НАЙ-ГОЛЕМИЯ-СОФИИСКИЯТ,КЪДЕ БЯХА ,ЧЕ ОЩЕ НА СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА ОТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ИМ ДА ГИ ПРИКЛЕЩЯТ. \n ЯСНО ,САМО СА ПОЛУЧАВАЛИ ДОБРИ ЗАПЛАТИ БОНУСЧЕТА РЕДОВНО, А ЗА СВЪРШЕНА РАБОТА НЕ ПИТАЙ.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?