49
Следвайте ни

Бедствено положение в 4 общини заради валежите, затворен е пътят Смолян - Девин

viber icon

Много от населените места в Смолянско пострадаха от обилните валежи през последните денонощия. Бедстват общините Смолян, Рудозем, Неделино, Борино, частично и община Девин.

Пътят Смолян - Девин е затворен заради подкопаване на 4-5 места, обходният маршрут е през Кричим. "Тази нощ имаме само няколко сигнала за свлачища. Към настоящия момент пътят да село Мугла е отворен само за високопроходима техника. Пътят за село Киселчово е в много лошо състояние, за съжаление на две места той е просто непроходим. Мостът към една от махалите е отнесен от реката така че проблемите продължават", каза заместник-кметът на обл. Смолян инж. Мариана Цекова.

Към високопроходимите села вече е започнал снеговалеж, което значи, че почвите ще замръзнат. В село Стойките, където имаше две кални свлачища, няма пострадали хора, а само недвижима и движима собственост. Едното свлачище вече е премахнато, но другото продължава да е активно.

"С два трактора освободихме пътя. Хората са малко изплашени от реката, която се спуска и беше заляла една част от близките домове. Успяхме да отводним и една къща, но най-важното е, че пътят е освободен", каза директорът на пожарната в Смолян Васил Вълчев, който с доброволци е стигнал до село Мугла.

Всички продукти от първа необходимост са осигурени за хората в Смолянско. Зам.-кметът обясни, че щетите най-вероятно ще струват милиони. Може да се работи единствено в светлата част на деня.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Лъжците си стоят в София

Лъжците си стоят в София

13.12.2021 | 09:06

Ако беше Бойко още снощи щеше да е там и да е наредил да се чисти калта и оправя водопровода.

Отговори
3 1
Тиква

Тиква

13.12.2021 | 10:11

Ако,... Ако,.... Акото се размириса и го няма вече.... айде да няма следващите 20 години "Ей по Бай Бойково време..."

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?