Следвайте ни

Бързи срещи в Родопите: Кмет сватосва 320 моми и ергени на вилата си

viber icon

Кметът на рудоземското село Чепинци Мустафа Брахимбашев събира всички моми и ергени от селото на вилата си, за да се опознаят. Чепинци е едно от най-многолюдните села в Смолянска област. Кметът преброил, че в селото му има над 320 моми и ергени, а сватбите тази година са едва 3-4. Влизайки в ролята на сватовник, той се надява, че с подобна среща ще се родят приятелства, които да прераснат в нещо повече и ще има повече сватби в селото. Срещата е под наслов "Кафе сред природата".

"Искам да ги съберем на ергенско парти в хубава местност, където младите хора да се видят, да се запознаят, тези, които не се познават, да си поговорят на живо. Сега всички общуват във Фейсбук, такива са времената, но друго си е и на живо да се видят. Ще ги почерпим с кафе и торта. Не знам какво ще произлезе от това, но поне искам да знам, че съм направил всичко, каквото мога", казва Брахимбашев.

Срещата ще се проведе на 25 септември, съобщи кметът-сватовник. 

Чепинци е с близо 2000 души население и е най-голямото в община Рудозем. Кметът му обаче продължава да няма собствена сграда и работи в стаи на детската градина.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?