Следвайте ни

Балотаж между ГЕРБ и ДПС се провежда в община Баните

viber icon

Днес в община Баните гласуват за кмет на втори тур от извънредните местни избори. До балотажа се стигна след проведения вот миналата неделя, който премина при рекордна избирателна активност от над 72 процента. Днес в Баните избират между кандидатите за кмет
на ГЕРБ и ДПС. На първи тур водач бе Павлин Белчев (ГЕРБ) с 1100 гласа, втори се нареди Ферад Емин (ДПС) с 811 гласоподаватели.

Общият брой на избирателите в списъците за балотажа е 3598 гласоподаватели. От първия тур починаха двама избиратели, а един навърши пълнолетие, така общият брой на избирателите за втори тур е с 1 по-малко от първи тур", каза председателят на ОИК - Баните Митко Огнянов.

Той заяви, че във всички 16 секции в общината изборния ден е започнал навреме и нормално в 7 часа. След разрешение от ЦИК, подвижната избирателна секция е започнала работа в 6 часа днес.

В ОИК -Баните е подадена вчера една жалба от щаба на ГЕРБ за 
незаконна агитация от представител на ДПС в деня за размисъл. Комисия от ОИК, със съдействието на полицията, направиха проверка на място по жалбата, няма установено нарушение, заяви Огнянов.

И за балотажа днес са взети всички противоепидемични мерки. На секционните избирателни комисии, паралелно с изборните книжа, отново бяха раздадени материали за дезинфекция, посочват от ОИК.

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?