71

Баба Станка от Рудозем започна втори век живот

Баба Станка от Рудозем днес започна втори век живот. Станка Спиридонова закръгли 100 години. За празника й кметът на Община Рудозем д-р Румен Пехливанов и служители на Общинска администрация я посетиха с куп с цветя, торта и парична премия. 
Жената е работила в гранично поделение в района като шивачка, поддържала е здрави униформите на състава. Има син и дъщеря - Георги и Елена. Дъщеря й, която  е лекар, невролог, се грижи за нея.

Сподели ми, че има много строга дисциплина на живот, като стане прави упражнения аз раздвижване и макар че вече не излиза навън много, не се заседява. Във видимо добро здраве е. Имам проблем само с голям диоптър на очите. Гледа постоянно на прозореца, поздрави ме, че вижда от прозореца подобрена улицата. Има страхотно чувство за хумор и страхотна памет за събития, хора, имена, за неща които са се случили много отдавна. Зареди ни с много шеги и добро настроение. По нейно настояване отрязах първото парче от тортата и разчупих питата", каза кметът на община Рудозем Румен Пехливанов. 

Двама столетници има община Рудозем. Освен баба Станка още една жена вече кара втори век. Жената е на 102 години и е от село Елховец.

 

каза

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?