1553
Следвайте ни

Атака! Дават на младоженци 1000 лева и почивка в кметска вила

viber icon

Първо семейство получи 1000 лв. от кмета Мустафа Брахимбашев за сключен брак в родопското село Чепинци. Управникът обеща наградата още при заемането на поста. 

"В Чепинци имаме около 320 ергени - девойки и младежи. В същото време, както виждате, прави се добра инфраструктура, но ако нямаме женитби, няма да има кой да го ползва всичко това", казва Брахимбашев.

Той е решил веднъж годишно да събира на среща всички ергени и девойки на на вилата си, за да си направят сгледа. "От първата среща се очертаха три-четири двойки. Решил бях да правя по една среща годишно, но заради ковид-19 отменихме последната.

Ако всичко е наред обаче, през март догодина отново ще я проведа. Показалите свидетелство за граждански брак ще получат и тридневна почивка на вилата ми", каза Брахимбашев.

Първите носители на наградата са млад мъж от Чепинци и девойка от село Требище. Те получиха от кмета премията и ще почиват на неговата вила.

"Откакто съм кмет, в село са сключени 24 брака, повечето са празнували на вилата ми. Отделно е наградата. Средствата за нея са къде лични, къде от дарители, пожелали анонимност. Важното е да правим нещо да насърчим младите да създават семейства и деца", казва Брахимбашев.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?