71
Следвайте ни

Асфалтираха улици в центъра на Пампорово и в Чепеларе СНИМКА

viber icon

Улици в централната част на Пампорово бяха асфалтирани. Новият асфалт е на  площ 6 756 кв м, подменени са бетонови бордюри и 300 кв. м тротоар.  За подобряване на инфраструктурата в Пампорово на община Чепеларе бяха отпуснати от МС 5 800 000 лв. целеви средства. От тях 2 800 000 лв. са за преасфалтиране на улиците, а 3 000 000 лв. – за изграждане на многоетажен паркинг, тъй като проблемът с паркирането е сериозен. Строежът му ще започне идната година, каза кметът Боран Хаджиев.

Ремонтират се и 6 улици в Чепеларе, част от които се вече завършени. Улиците са не само са с нов асфалт, но им е направен основен ремонт и са подновени тротоарите.  „ През последните години такова мащабно строителство в града не извършвано“, заяви Хаджиев. Междувременно е укрепен и срутищен участък на пътя за с. Павелско, който бе опасен за преминаване години наред. Укрепен е също срутищният участък на пътя за „Чудните мостове". Припомняме, че с постановление на МС бяха отпуснати и 250 000 лв. за ремонт на пътя до природния феномен, след като бе разрушен от поройните дъждове през м. юни.

Основно се обновява и парка в Чепеларе. Изграждат се две площадки, съоръжение за занаяти и рисуване. Отстранени са старите настилки и са демонтирани амортизираните детски съоръжения. Положена е нова настилка по стълбищата в парка. Строи се нова алейна мрежа, писта за бягане, зони за отдих, монтира се и енерго ефективно осветление.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пълен селянин

Пълен селянин

04.11.2021 | 08:06

45 години карам ски на Пампорово, и асвалт, Умишлено в, не ми е трябвало????

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?